S v í č k o v á
No, a co to je?
Sen labužníků?
Fetiš strávníků v restauracích?
Společenská norma?
Měřítko způsobilosti nevěst pro manželství?
Srovnávací etalon při válkách rodinných klanů?
Afrodisiakum provázející divoké kulinářské vášně?
Důvod k nekonečným hádkám o použití určitého koření?
Mocný impuls pro ukončení rodinných „tichých domácností“?
Pro mne je slovo „svíčková“ příslušník entity JÍDLO, a to je v mém žebříčku hodnot na předposledním – ne! Na posledním místě. Pokud ovšem nejde o vídeňský smažený řízek – takový, jaký mi předestřeli ve Vídni při slavnostech Heuriger na obrovském talíři, z něhož doslova ještě přetékal.
„Táto, zajdi do sklepa pro zeleninu, ať můžu naložit maso na svíčkovou... Takovou, jakou dělávala tvoje maminka“!