Prosincový guláš
Předvánoční shon a narozeninový guláš na oslavy mého muže. Vražedná kombinace dva dny před Štědrým dnem.
V den oslavy jsem se nad ránem probudila s pocitem, že něco není v pořádku. Nebylo. Maso na guláš bylo v mrazáku.
No co, horká voda to jistí, snad do rána rozmrzne.
Rozmrzlo. Sice z něj vytekla všechna šťáva, ale kdo by takový detail řešil před Vánocemi.
V obchodě měli jen malou cibuli. Za chvíli přijdou hosté, není čas na loupání. Slupka dodá jídlu barvu a chuť.
Cibule, maso a paprika. Klasika, ale barva, ani chuť není taková, jaká by měla být. Asi chybí ta šťáva z masa.
Panebože, všichni si řeknou, že neumím uvařit ani přiblblý guláš... Co s tím?
Alespoň jedna dobrá zpráva – zatím se nic nepřipálilo.
Hodiny letí jak šílené.
Chvíle osvícení.
Masox. Deset let jsem nepoužila Masox a teď házím do hrnce kostku obsahující glutaman sodný a je mi to „fuck“.
Zbytek zachrání česnek a majoránka.
2018/2019